itulau_fanua

FOU

Pepa u'amea Ta'avale Tusa'o mo Fau Tank

Ata 1. I le taimi o le taamilosaga taʻavale i totonu o se faʻaoga tuʻufaʻatasia, faʻapipiʻi faʻapipiʻi, o le pito pito i luma e "paʻu" i luma o loʻo punou. .
O tagata uma i totonu o le fanua o le faumea uʻamea atonu e masani i lomitusi taʻavale, pe o le faʻapipiʻi muamua, tolu-roll double-clamp, tolu-roll translation geometry, poʻo le fa-roll variety.E tofu lava ma ona tapulaʻa ma tulaga lelei, ae latou te faʻapea foʻi. e tasi le mea e tutusa ai: latou te ta'avale ie ma laupepa i se tulaga faalava.
O se auala e le masani ai e aofia ai le taʻavale i luga o le laina. E pei o isi metotia, o le taʻavale i luga o le saʻo e iai ona lava tapulaʻa ma tulaga lelei. O nei tulaga lelei e toetoe lava o taimi uma e foia ai se tasi o luitau e lua. O le tasi o le aafiaga o le kalave i luga o le mea faigaluega i le taimi o le taʻavale, ma le o le isi o le maualalo le lelei o le faʻaaogaina o meafaitino. Faʻaleleia uma e lua e mafai ona faʻaleleia le galuega ma iu ai ina faʻateleina le faʻatauvaʻa o tagata gaosi oloa.
E le o se mea fou le tekinolosi taʻavale i luga. O ona aʻa e toe foʻi atu i se vaega o faiga masani na fausia i le 1970s. E oʻo atu i le 1990s, o nisi faufale masini na ofoina atu i luga o le taʻavale e pei o se laina oloa masani. O tekinolosi ua faʻaaogaina e pisinisi eseese, aemaise i totonu. le fanua o le gaosiga o tane.
O tane masani ma pusa e masani ona gaosia i luga o le sa'o e aofia ai tane ma pusa mo mea'ai ma meainu, susu, uaina, pia, ma fale talavai;API tane e teu ai suauu;ma tane uelo mo fa'ato'aga po'o le teuina o vai. O le ta'avale tu'usa'o e matua fa'aitiitia ai le tagofiaina o mea;e masani ona maua ni pi'o maualuga;ma sili atu ona lelei le fafagaina o isi laasaga o le gaosiga o le faʻapotopotoga, alignment, ma le uelo.
O le isi itu lelei e maua mai pe a fa'atapula'aina mea e teu ai.
Mafaufau i se faleoloa e taʻavale atigi (poʻo "auala") o tane lapopoa tetele i luga o taʻavale faʻataʻavalevale. A uma ona taʻavale, e faʻapipiʻi e le tagata faʻapipiʻi, faʻapipiʻi faʻamau i lalo, ma faʻasolo ese mai le atigi taʻavale. Talu ai o le atigi manifinifi e punou i lalo o lona lava mamafa , ole atigi e manaʻomia ona lagolagoina i faʻamaʻa poʻo mea faʻamautu, pe manaʻomia foi ona fesuiaʻi i se tulaga tuʻu.
O sea ituaiga tele o le taulimaina-pepa fafaga mai se tulaga faalava i lola faalava, lea e ave i fafo ma tilted mo le faaputuina pe a uma le taʻavale-e mafai ona fatuina ni luitau eseese o le gaosiga. Faatasi ai ma le taʻavale i luga, o le faleoloa e faʻaumatia uma gaioiga vaeluaga. Pepa poʻo e fafaga ma ta'avale fa'asaga i luga o laupepa, fa'apipi'i, ona si'i lea i luga i luga i luga o le sa'o i le isi gaioiga. Pe a ta'avale i luga, e le mafai e le atigi tane ona tete'e i le kalave ma o lea e le sag i lalo o lona lava mamafa.
O nisi ta'avale tu'usa'o e tupu i luga o masini ta'avale e fa, aemaise lava mo tane ta'avale laiti (e masani lava e itiiti ifo i le 8 futu le lautele) o le a tu'uina atu i lalo ma galue i le itu sa'o. lea e pu'e ai e lo'o le ipu), lea e sili atu ona fa'ailoa i atigi atigi lapoa laiti.
O le tele o apa o lo'o ta'avale i luga i luga o le sa'o e fa'aaoga ai masini geometry tolu-lo'a, lua-collet, fa'aaoga pepa u'amea avanoa po'o fafaga sa'o mai le coil (o se auala ua sili atu ona taatele). radius o le enclosure.Latou te fetuutuunai le ili punou pe a fesootai le pito taitai o le coil, ona toe fetuutuunai ai lea ao faaauau pea ona fafaga le coil. A o faaauau pea ona fafagaina le coil i lona totonugalemu manua, faateleina springback mea, ma fa'agaoioi e le tagata fa'apipi'i ta'avale e fa'atupu atili ai le pi'o.
Springback e eseese i meafaitino ma ituaiga coil.O le totonugalemu (ID) o le coil e taua tele. O isi mea uma e tutusa, o le 20-inisi coil. Faʻatusatusa i le manuʻa tutusa i le 26 inisi, o le ID e manuʻa ma faʻaalia sili atu rebound.ID.
Ata 2. O le taʻavale tuʻu saʻo ua avea ma vaega taua o le tele o faʻapipiʻiina o le vaʻa. Faʻaaogaina o se crane, o le faagasologa e masani lava ona amata i luga o le ala pito i luga ma agai i luma agai i lalo.
Manatua, peitaʻi, o le taʻavale i luga o le ulo e matua ese lava mai le taʻavaleina o ipu mafiafia i luga o le taʻavale faalava. e le faigofie ona toe fa'aleleia le lautele.
Pe a fausia le atigi tane ma taʻavale tuʻu saʻo, e le mafai e le tagata faʻapipiʻi ona faʻafeiloaʻi pito i le pito o le taamilosaga taʻavale aua, o le mea moni, o le laupepa e sau saʻo mai le vili. pito mulimuli seia oo ina tipi ese mai le vili. I le tulaga o nei faiga, o le vili e taʻavale i totonu o se liʻo atoa aʻo leʻi punou moni le taʻavale ona tipi lea pe a maeʻa (vaʻai i le Ata 1). tulei i le pito i luma, fa'amau, ona uelo lea e fai ai le atigi ta'avale.
O le muaʻi punou ma le toe taʻavale i le tele o iunite faʻapipiʻi e le lelei, o lona uiga o latou pito i luma ma pito i tua o loʻo i ai ni vaega pa'ū e masani ona soloia (e tutusa ma vaega mafolafola e leʻi faʻapipiʻiina i le taʻavale e le faʻaogaina). va'ai tupe o se tau la'ititi e totogi mo mea uma e fa'aogaina ai le lelei o lo'o tu'u sa'o ia i latou.
E ui lava i lea, o nisi o aufaipisinisi e manaʻo e faʻaogaina le tele o mea o loʻo ia i latou, o lea latou te filifili ai mo se faiga faʻapipiʻi lola tuʻufaʻatasia. e sefululua-maualuga faʻasaʻo e faʻaogaina ai ni faʻatasiga o le faʻaogaina, faʻasaʻo, ma le punou o loʻo.o lona uiga, o le faiga e mafai ona gaosia e le gata o vaega taai, ae faapea foi mafolafola, mafolafola billets.
E le mafai e tekinolosi faʻavasegaina ona faʻatusalia taunuuga o faiga faʻalautele faʻalauteleina o loʻo faʻaaogaina i nofoaga autu o auaunaga, ae e mafai ona gaosia mea e faʻamafolafola e tipiina i le laser poʻo le plasma.
Vaʻai faalemafaufau i se tagata faʻatautaia o loʻo taʻavale le atigi mo se vaega tane e maua se faʻatonuga mo se vaega o avanoa mo se laulau tipi plasma. A uma ona ia taʻavale le atigi ma tuʻuina atu i lalo, na ia faʻapipiʻiina le faiga ina ia le fafaga saʻo le leveler i luga o le saʻo. rolls.Nai lo lena, e fafaga e le leveler mea mafolafola e mafai ona tipi i le umi manaʻomia, faia ai se avanoa mafolafola mo le tipiina o le plasma.
A maeʻa ona tipiina se vaega o avanoa, e toe faʻaleleia e le tagata faʻatautaia le faiga e toe taʻavale ai atigi tane. Ma talu ai na ia taʻavale mea mafolafola, fesuiaiga o mea (e aofia ai tikeri eseese o le springback) e le o se faʻafitauli.
I le tele o vaega o fale gaosi oloa ma fausaga fausaga, o loʻo faʻamoemoe le au gaosi oloa e faʻateleina le tele o faleoloa faleoloa e faʻafaigofie ma faʻafaigofie le fausiaina o fanua ma le faʻapipiʻiina. mata'ina le fa'afoeina o meafaitino lu'i o lo'o iai nei galuega.
O lo'o fa'agaoioi i le nofoaga o galuega, o lo'o fa'alava i luga o le vili e fa'afaigofie ai le taulimaina o mea ma fa'afaigofie le faiga atoa o le gaosiga o tane (silasila i le Ata 2). , ta'avale i luga o le saite o lona uiga e o'o lava i tane ta'ita'i tetele e mafai ona gaosia i le na'o le tasi le uelo tu'usa'o.
O le aumaia o le leveler i le fanua e mafai ai ona sili atu le fetuutuunai i galuega o le fanua.O se filifiliga masani lea mo le gaosiga o tane i luga ole laiga, lea o le faʻaopoopoina o galuega e mafai ai e le au gaosi oloa ona fausia ni tane poʻo lalo i luga ole nofoaga mai le faʻasaʻo faʻamalo, faʻaumatia felauaiga i le va o le faleoloa. ma le nofoaga o galuega.
Ata 3. O nisi o lo'o tu'u sa'o o lo'o tu'ufa'atasia ma faiga fa'atama tane i luga ole laiga.
O nisi galuega fa'ato'aga e tu'ufa'atasia ai ta'avale tu'usa'o i totonu o se faiga tele—e aofia ai le tipiina ma le u'i vaega o lo'o fa'aogaina i so'o si'isi'i tulaga ese-e aveese ai le mana'oga mo se crane i luga ole laiga (silasila i le Ata 3).
O le tane atoa e fausia mai le pito i luga i lalo, ae o le faagasologa e amata mai le eleele i luga. O le auala lenei e galue ai: O le uʻamea poʻo le laupepa e pasia i luga o loʻo tuʻu saʻo naʻo inisi mai le mea o loʻo i ai le puipui o le tane i totonu o le fanua. Ona fafagaina lea o le puipui. i totonu o taʻiala e ave ai le laupepa aʻo fafaga faʻataʻamilomilo atoa o le tane. O loʻo tuʻu saʻo e taofi, e tipi pito, ma faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi suʻega taʻitasi taʻitasi. , e sii a'e e le to'a le atigi taai i luga. Toe fai le faiga mo le isi atigi i lalo.
Sa faia uelo faataamilo i le va o vaega ta'avale e lua, ona fa'apipi'i ai lea o fasi tane pito i luga - a'o tumau pea le fausaga i le eleele ma na'o atigi pito i luga e lua na faia. tapenaga mo le isi atigi, ma faʻaauau le faʻagasologa - uma e aunoa ma le manaʻomia o se crane.
A oʻo atu le taʻaloga i le laina pito i lalo, e oʻo mai papatusi mafiafia.O nisi tagata gaosi tane i luga o le saite e faʻaaogaina le 3/8 i le 1 inisi le mafiafia o ipu, ma i nisi tulaga e sili atu le mamafa. na o le umi lava, o lea o nei vaega pito i lalo o le ai ai le tele o uelo faʻapipiʻi e fesoʻotaʻi ai vaega laupepa taʻavale.
O lenei faiga fau fale tane epitomizes le lelei o le taulimaina o mea na ausia (a itiiti ifo i se vaega) e ala i luga o le taʻavale.O le mea moni, e pei o soʻo se tekinolosi, e le o avanoa le taʻavale i luga o le saʻo mo apps uma. O lona fetaui e faʻalagolago i le lelei o le gaosiga na te fatuina.
Manatu i se tagata gaosi oloa e fa'apipi'i se lola tu'usa'o e le fa'apalapala e fai ai ni galuega 'ese'ese, o le tele lava o atigi lapoa laiti e mana'omia a'o le'i punou (fa'ano'ano pito pito i luma ma pito o le mea faigaluega e fa'aitiitia ai le mafolafola e le fa'apipi'i). e theoretically mafai i luga o lola tūsaʻo, ae o le muai punou i le itu saʻo e sili atu cumbersome.I le tele o tulaga, taʻavale tusaʻo e le aoga mo se numera tele o galuega e manaʻomia ai le muaʻi punou.
I le faaopoopo atu i mataupu tau le taulimaina o mea, ua tuufaatasia e le au gaosi ni ta'avale i luga o le sa'o e aloese ai mai le taua o le kalave (toe aloese mai le faʻafefe o pa puipui tetele e leʻi lagolagoina). e leai se uiga o le laupapa fa'asagatonu.
E le gata i lea, o galuega asymmetric (ovals ma isi foliga e le masani ai) e masani lava ona sili ona lelei ona faia i luga o taʻavale faalava, ma le lagolago i luga pe a manaʻomia.latou ta'ita'ia galuega e ala i ta'amilosaga ta'amilosaga ma fesoasoani e fa'amautu le foliga asymmetric o le mea faigaluega. O le lu'itau o le fa'agaioia o sea galuega i se fa'asinomaga tu'usa'o e ono fa'ate'aina so'o se fa'amanuiaga o le ta'avale tu'usa'o.
O le manatu lava lea e tasi e faʻatatau i le taʻavale conical.Rolling cones e faʻalagolago i le feteʻenaʻiga i le va o taʻavale ma le fesuiaiga o le mamafa o le mamafa mai le tasi pito o le taʻavale i le isi. Faʻasalalau se cone i luga, o le kalave e faʻaopoopo atili ai le lavelave. Atonu e iai tulaga tulaga ese, ae mo fa'amoemoega uma, o le ta'avale i luga o le cone e le mafai.
O le fa'aogaina tu'usa'o o masini fa'aliliuga fa'aliliuga e tolu-lo'a e masani fo'i ona le fa'atinoina. I totonu o nei masini, o lo'o pito i lalo e alu i le agavale ma le taumatau i itu e lua;o le lola pito i luga e mafai ona fetuunai i luga ma lalo.O nei fetuunaiga e mafai ai e nei masini ona punou geometries lavelave ma mea taʻavale o mafiafia eseese. I le tele o tulaga, o nei faʻamanuiaga e le faʻaleleia e ala i luga o le taʻavale i luga.
Pe a filifilia se masini taʻavale ipu, e taua le suʻesuʻeina ma mafaufau i le faʻaogaina o le gaosiga faʻamoemoeina o le masini ma le faʻaeteete ma le maeʻaeʻa. O loʻo tuʻu saʻo e sili atu ona faʻatapulaʻaina i le faʻatinoga nai lo taʻavale faʻalava masani, ae i le talosaga saʻo e ofoina atu tulaga lelei.
Fa'atusatusa i masini fa'alava mafolafola, o masini fa'apipi'i ipu fa'alava e masani lava ona sili atu le mamanu, fa'agaioiga ma uiga fau. E le gata i lea, o lo'o ta'avale e masani ona tele mo le fa'aogaina o pale (ma le lapotopoto po'o le hourglass aafiaga e tupu i mea faigaluega pe a le lelei pale. fetuutuuna'i mo le galuega o lo'o i lima). Pe a fa'aogaina fa'atasi ma decoilers, latou te fausia se mea manifinifi mo se tane faleoloa atoa, e masani lava e le sili atu i le 21 futu 6 inisi le lautele. Fa'atūina-fa'apipi'i tane tane e sili atu le lapoa lapoa pito i luga kosi e mafai ona gaosia. fa'atasi ai ma na'o le tasi uelo fa'atutusa nai lo le tolu pe sili atu fo'i panels.
Ma le isi, o le sili ona lelei o le taʻavale i luga o le saʻo, o le tane poʻo le atigipusa e manaʻomia ona fausia i se faʻasaga i luga ona o aʻafiaga o le kalave i mea manifinifi (faʻataʻitaʻiga, e oʻo atu i le 1/4 poʻo le 5/16 inisi). le faʻaogaina o le faʻamalosia poʻo le faʻamautuina o mama e faʻamautu ai foliga lapotopoto o le vaega taʻavale.
O le lelei moni o lola tūsaʻo o mea e faʻaaogaina lelei. O le itiiti ifo o taimi e manaʻomia ai le faʻaogaina o se pa puipui, o le itiiti ifo o le a faʻaleagaina ma toe faʻaleleia. Mafaufau i le maualuga o le manaʻoga mo tane uʻamea uʻamea i le falemaʻi, lea ua pisi nei nai lo se isi lava taimi. .E mafai ona o'o atu le fa'aogaina o mea fa'aleaga, po'o le sili atu ona leaga, o se pa'aga passivation e malepe i lalo ma fa'atupu ai se oloa fa'aleagaina. O lo'o tu'usa'o e galulue fa'atasi ma le tipiina, uelo ma fa'amae'aina faiga e fa'aitiitia ai le taulimaina ma avanoa mo le fa'aleagaina. o faamanuiaga.
FABRICATOR o Amerika i Matu o lo'o ta'ita'ia le fa'ameamea ma le fa'ameamea o alamanuia mekasini. O le mekasini o lo'o tu'uina atu tala fou, fa'amatalaga fa'apitoa ma tala fa'asolopito e mafai ai e le au gaosi oloa ona faia a latou galuega sili atu ona lelei. FABRICATOR sa tautua le alamanuia talu mai le 1970.


Taimi meli: Iuni-16-2022